Portal Spiritual

DESPRE ATITUDINEA FAȚĂ DE VIAȚĂ

Viața este un proces continuu de acumulare materială, de transformare și de consum energetic. A ține în echilibru acest proces la nivelul vieții pe care o trăim, ține de abilitățile pe care suntem dispuși să le dezvoltăm pentru a ne împlinii nevoile, precum și de capacitatea noastră de a ne adapta habitatului în care alegem să trăim. Toate astea țin în final, de maturitatea noastră emoțională și spirituală și de disponibilitatea de a învăța și a prețui ceea ce suntem, avem, experimentăm, simțim și facem.

Consecințele pe care le atragem și le trăim (ca efect al alegerilor, atitudinii și acțiunilor noastre) – stările emoționale pe care le manifestăm în raport cu ele – atitudinea noastră în raport cu mediul în care trăim și cu cei cu care interacționăm, precum și – gradul nostru de mulțumire și satisfacție în timpul și la sfârșitul fiecărui proces de evaluare a rezultatelor și vieții noastre – ne oglindesc în fiecare moment al vieții: – eficiența privind consumul energetic, – capacitatea de a ne adapta la mediu și la nevoile celor din jur, și – disponibilitatea de a ne dezvolta abilitățile prin asumarea schimbării atitudinilor și a convingerilor care au dus la eșec și la rezultate potrivnice așteptărilor pe care le avem.

Tot acest proces de evaluare și reconfigurarea a direcției noastre de mers și a atitudinii noastre față de noi, față de semeni, față de lume și față de viață, privite din prisma gradului de împlinire a nevoilor, scopurilor și năzuințelor pe care le avem – ține de disponibilitatea și deschiderea noastră spre asumare, responsabilitate, învățare, prețuire și schimbare de atitudine față de tot ceea ce funcționează necorespunzător în atitudinea noastră și ne dăunează. ător și potrivnic, respectiv. Gestionarea corespunzătoare a neajunsurilor pe care le avem, vor determina gradul nostru de maturizare emoțională și Spirituală.

Gradul de inteligența emoțională pe care-l atingem pe parcursul fiecărei etape a vieții, ne va da măsura împlinii nevoile și a vieții pe care o trăim. Astfel, creșterea nivelului nostru de maturitate emoțională ne va ajuta în corecta gestionare a resurselor noastre energetice și ne va învață că tot ceea ce este hrănit prin energia emoțiilor pozitive, crește și se acumulează, atât la nivel fizic și material, cât și la nivelul abundenței și vibrației noastre energetice, în mod benefic. În aceeași măsură, tot ceea ce risipim energetic prin nemulțumirile, ostilitatea, îndoielile, neîncrederea, judecățile și negativitatea pe care le exprimăm prin gânduri, cuvinte sau fapte, se va oglindi în mod nefavorabil în viața noastră, atât la nivel fizic, mental, emoțional și energetic, cât și la nivel relațional, profesional și financiar.

Deficitul energetic și proasta sa gestionare emoțională, vor genera ca atitudine dominantă de comportament: lăcomia, frica, ura, invidia, negativitatea, pesimismul, critica, învinuirile, judecata, etc. Ele se vor cuantifica la nivel energetic ca risipă și deficit energetic a cărui efect va fi dematerializarea, destructurarea și pierderea din viața noastră: – a ceea ce nu prețuim și nu hrănim cu energia iubirii, încrederii și pasiunii noastre; – a unor lucruri materiale dobândite pe parcursul vieții, – a persoanelor care cândva ne-au fost drage și ne-au stat alături, – a unor situații, avantaje, conjuncturi sau privilegii; etc.

Prin a nu stopa risipa inutila de energie (manifestată prin negativitate, ostilitate și nemulțumiri), prin a nu prețui și hrăni valoarea, prin a nu ne asuma consecințele alegerilor pe care le facem și a prefera să-i învinuim pe alții pentru nereușitele pe care le experimentăm, pin a pierde lecțiile de viață, prin a ne victimiza și, prin a ignora generarea optimismului, a mulțumirii și a stărilor pozitive în viața noastră – nu facem altceva decat să ne distrugem viața, să ne viciem de energie vitală și să pierdem bucuria pentru ceea ce suntem, facem și avem.

Când vom învăța să vedem și să ne exprimăm iubirea și atitudinea pozitivă față de ceea ce ne place și ne e benefic, în loc să ne ocupăm mintea cu ceea ce nu ne place sau nu corespunde standardelor și așteptărilor noastre (preocupându-ne cu: – a ne plânge; – a impune; – a manipula; – a șantaja emoțional; – a aștepta să primim sau să facă alții în locul nostru; – a căuta vini și defecte la ceilalți; – a ne manifesta prin atitudine critică, judecăți, nemulțumiri și ostilități în raport cu experiențele celor din jur, cu alegerile, atitudinea, rezultatele, defectele sau acțiunile lor, etc) – vom stopa risipa de energie.

Când vom înceta să mai hrănim fricile, dezamăgirile și iluziile minții, prin care generăm situațiile ce ne devin potrivnice prin nemulțumirile pe care le exprimăm; – când renunțăm să ne victimizăm și să așteptăm soluții și ajutor din afară pentru problemele pe care le generăm; – când nu vom mai opune rezistență la schimbare și la a persista în susținerea și justificarea ”dreptății” și a convingerilor subconștiente sau programate ale minții; – vom fi dispuși să ne detașăm de negativitatea și ostilitatea din sufletul nostru, atunci – vom îngădui inimii și sufletului nostru să-și regăsească pacea și cadența energetică.

Atunci când vom redobândi starea de mulțumire și împăcare – vom genera în viața noastră acea stare de vibrație energetică benefică specifică iubirii, optimismului, entuziasmului, pasiunii, credinței și frumuseții, prin care vom cunoaște bucuria iertării, a dăruirii, a toleranței, a împliniri, a prosperității și a abundenței – prin tot ceea ce gândim, simțim, credem, facem, dobândim și alegem în mod conștient, ca să trăim și să împlinim.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
DESPRE ATITUDINE
DESPRE ÎMPLINIREA ȘI ABUNDENȚA VIEȚII
Legea oglindirii
DESPRE PIERDERI ȘI RESENTIMENTE
DESPRE CONSTRÂNGERILE MINȚII

Exit mobile version