Ziua de azi – să o trăim ca și cum ar fi ultima

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 10 iulie

“Pentru a înțelege bine importanța zilei prezente, trebuie să ne comportăm ca și cum ea ar fi ultima. Unii vor spune că este îngrozitor să ai mereu în minte gândul morții, dar ei se înșeală. În realitate, a trăi fiecare zi ca și cum ar putea fi ultima nu ne împinge spre latura morții, ci spre latura vieții. Când cineva se comportă cu nerăbdare, cu dezinvoltură, ca și cum anii nu i-ar fi numărați, atunci, da, acela se îndreaptă spre moarte, fiindcă își risipește viața.

Dacă înțelepții ne-au sfătuit să trăim fiecare zi ca și cum ar fi ultima, este pentru a căuta să facem azi ceva mai util, mai frumos, mai prețios… ceva unic! Nu este vorba să credem că va fi ultima noastră zi, este numai o metodă pedagogică pentru a ne incita să îi conferim mai mult sens și frumusețe și să pregătim zilele următoare.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Ziua de mâine – să ne pregătim totdeauna din ajun
Jignirile – o metodă de a le învinge
Destinderea – să îi înmulțim clipele rămânând activi, fără să obosim
Instinctul de dominare – consecințele sale
Despre Dragoste

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>