Un talisman – un obiect care, prin felul nostru de a-l considera, ne dă o putere

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 21 martie

“Un tânăr a pus între paginile unei cărți floarea primită de la prietena sa. Desigur, după puțin timp, petalele s-au uscat, s-au decolorat, dar ce importanță are? De fiecare dată când privește această floare, i se pare că iubita îi surâde și îi spune mii de lucruri prin intermediul ei. El își pune floarea pe inimă, o atinge cu buzele, ea este ca un talisman ce îi deschide porțile cerului, și el este foarte bucuros, el se simte inspirat, el devine poet. Timpul se scurge însă, și relațiile cu această tânără nu îi mai par atât de ideale: de abia dacă mai remarcă acum floarea dintre paginile cărții; ea nu îi mai spune nimic, ca și cum ar fi devenit mută. Apoi, într-o bună zi el o aruncă la coș.

Ce s-a întâmplat? Floarea a fost mereu acolo, ea nu s-a schimbat, dar băiatul s-a schimbat. El a făcut din această floare un talisman, și tot el i-a luat puterea. Concluzia de tras din acest exemplu este că un obiect este nedeterminat prin el însuși; felul nostru de a-l considera poate face din el un talisman.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Omraam Mikhael Aivanhov – Rugăciunea
Omraam Mikhael Aivanhov – 1961.12.27 – A gandi corect. Iubirea in cele trei lumi (B)
A CAPATA PUTERE, PASTRANDU-TI IN ACELASI TIMP SMERENIA
Iubirea – dăruiește cunoașterea și puterea
[audiobook RO] Eckhart Tolle – Puterea Prezentului

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>