Un obicei de urmat – să nu ne creăm nici o obișnuință

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: One comment

Omraam Mikhael Aivanhov

“Ascultând tot felul de lucruri, cei mai mulți oameni se plictisesc, se dezgustă. Ei au impresia că nu mai au nimic de învățat: ei se uită distrați peste tot, în neștire, și nimic nu se mai imprimă asupra lor. Ei își spun: „O știu pe asta…Am văzut-o și pe cealaltă…și pe asta…” Ei privesc fără să vadă, ei ascultă fără să audă. Ei da, obișnuința… Nu există nimic mai periculos decât să te lași condus de obișnuință: creierul se ramolește.

În realitate, nu trebuie să ne obișnuim cu nimic și să avem mereu o viziune nouă, o atenție nouă asupra ideilor, a ființelor, a lucrurilor, a obiectelor. Observați-le, studiindu-le ca și cum le-ați întâlni întâia oară: veți descoperi atunci legăturile existente între ele, și ceva din viața universului vi se va destăinui. Din când în când, străduiți-vă să respirați și să vă hrăniți ca și cum ați face-o întâia oară.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 7 decembrie

Recomandam urmatoarele articole:
GHIZI SI GURU ADEVARATI
A VEDEA INTREGUL ELEFANT
A LE DA FORTA CELORLALTI
EXPANSIUNEA CONSTIINTEI
NEVOI

One comment to Un obicei de urmat – să nu ne creăm nici o obișnuință

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>