Un Maestru Spiritual – ne poate ajuta fiindcă a avut de înfruntat aceleași greutăți ca noi și le-a biruit

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de luni 6 aprilie 2015

“Înainte de a fi capabil să-și asume sarcina, un Maestru Spiritual a venit să se încarneze de numeroase ori pe pământ și el a lucrat, a lucrat… Fiindcă viața pe pământ îi împinge pe oameni să facă fără încetare niște greșeli, și ei trebuie mereu să se îndrepte, să se redreseze. Cum ar putea un Maestru Spiritual să-și ajute și să-și instruiască discipolii dacă, în alte încarnări, nu ar fi făcut aceleași experiențe ca ei, depășind aceleași obstacole? Ce merit ar avea el dacă nu a fost expus acelorași tentații, dacă nu ar fi străbătut aceleași încercări, înainte de a deveni în final ceea ce este acum? Niciodată el nu ar îndrăzni să se prezinte în fața altora, cerându-le să depună niște eforturi pe care el însuși nu le-ar fi făcut.

Dacă avem atât de multă nevoie de a urma sfaturile Inițiaților și a Marilor Maeștri, este pentru că ei cunosc calea, ei au parcurs-o deja înaintea noastră. Ei știu piedicile ce ne stau în drum, dar și cum pot fi ele biruite. ”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Maestrul
[E-Book] Charles F. Haanel – Sistemul Maestrului
Maestrul – povestire extrasa din “Arta de a iubi” de Don Miguel Ruiz
Omraam Mikhael Aivanhov – Cum să ne comportăm cu Maestrul nostru spiritual
Omraam Mikhael Aivanhov – Cum lucrează un Mare Maestru şi cum putem să ne asemănăm lui (B)

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>