Un Învățământ Spiritual – noi curenți ce trebuie să ne pregătim să îi primim

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de sâmbătă 17 ianuarie 2015

“Descoperirea unui învățământ spiritual constituie pentru numeroase persoane un prilej de mari bucurii. În sfârșit, ele au găsit ce au căutat! Da, dar lucrurile nu sunt atât de simple. Acceptând un învățământ spiritual, oricât de elevat ar fi acesta, după o lună, șase luni, un an, aceasta depinde, se poate ca o tulburare să le cuprindă, și în loc să intensifice latura pozitivă, strădaniile lor nu fac să dezvolte decât latura negativă. De ce? Fiindcă fiecare idee nouă, fiecare stare nouă de conștiință produce niște fermentații în ființele care nu sunt pregătite să le primească.

Iisus spunea: „Nimeni, iarăși, nu pune vin nou în burdufuri vechi, iar de nu, vinul nou sparge burdufurile și vinul se strică; încât vinul nou trebuie să fie în burdufuri noi.” Burdufurile noi reprezintă formele solide, rezistente, pe care ființa umană trebuie să le pregătească în ea însăși, pentru a fi capabilă nu numai de a suporta o nouă viziune a lucrurilor, dar a adopta și un comportament corespunzător. Când s-a armonizat cu această nouă filosofie, atunci când și-a pregătit organismul fizic și psihic, ea poate rezista tensiunii produse de curenții noi la care este expusă de acum înainte.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Omraam Mikhael Aivanhov – Izvorul
Omraam Mikhael Aivanhov – Galvanoplastia spirituala trebuie raspandita
Omraam Mikhael Aivanhov – Iubirea si sexualitatea
Binah, Hohmah, Kether – regiuni pe care șarpele nu le poate atinge
Omraam Mikhael Aivanhov – Scoala initiatica

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>