Toamna – separarea

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 23 septembrie

“Când vine toamna, frunzele cad din copaci și se culeg fructele coapte. Unele își pierd învelișul, precum nucile sau castanele. Toamna este perioada separării.

La fel cum fructul se separă de pom, și cum sâmburele sau grăuntele se separă de fruct, sufletul uman se va separa într-o zi de corp. Toamna, spectacolul naturii și atmosfera ce se degajă din el ne invită să medităm asupra acestei separări. Când a venit clipa, sufletul uman trebuie să-și părăsească corpul, învelișul, și la fel cum grăuntele este adăpostit într-un hambar așteptând să fie însămânțat în timpul iernii, sufletul este pus la adăpost în Cer. Mai târziu, asemenea grăuntelui, el va fi din nou însămânțat, adică trimis pe pământ pentru a se reîncarna. Atunci va fi iarnă pentru el: el va suferi, amintindu-și cu nostalgie de locul ce l-a părăsit, acel loc unde domneau pacea și lumina. El va lucra însă și va da niște roade, gândindu-se la zilele fericite când se va reîntoarce în patria sa celestă.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Viața după moarte – vom merge în regiunile spre care ne-am îndreptat gândurile în existența noastră pământeană
Ajutorul Domnului – îl găsim în noi
Toamna – sub influența lui Mihail, arhanghelul lui Tiferet
Omraam Mikhael Aivanhov – Iubire, înţelepciune şi adevăr (Gura, urechile şi ochii)
[AudioBook] Curs de Miracole – Capitolul 2 – Separarea si ispasirea

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>