Talismane și pantacle – diferența dintre ele

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: 2 comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Ce este un talisman și ce este un pantaclu ? Un talisman este un obiect (piatră, floare, inel, brățară etc) pe care natura însăși, sau o ființă puternică psihic l-a impregnat cu energie. Un pantaclu este o figură ce a fost gravată în metal, piatră, sau a fost pictată pe un pergament, sau chiar brodată pe o stofă, unde există și niște litere încrustate. Multe pantacle poartă pe ele cuvinte scrise în ebraică și, conform Cabalei, fiecare literă a alfabetului ebraic se află în legătură cu o formă geometrică existentă în natură, iar prin intermediul fiecărei forme geometrice acționează forțe determinate.

Așadar, cel care știe cum fiecare literă se află în legătură cu puterile invizibile poate declanșa niște curenți cosmici: înscriind sau gravând anumite forme, el stabilește o comunicare cu entitățile corespondente din lumea de dincolo. Când un Inițiat încearcă să cunoască legăturile dintre forțe, forme și litere, cât și cum să le manevreze, o face pentru a stabili o legătură binefăcătoare între pământ și Cer, între lumea de jos și lumea din înalt.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 3 octombrie

Recomandam urmatoarele articole:

Gândurile și sentimentele – sunt ca niște talismane ce atrag sau resping influențele
Un talisman – un obiect care, prin felul nostru de a-l considera, ne dă o putere
Gânduri și sentimente – niște copii pe care trebuie să îi educăm
Gândurile și sentimentele – ce le hrănim pot fi realizate de alții
Gând, sentiment, voință, imaginație – sunt în planul psihic echivalentul capacităților noastre fizice

2 comments to Talismane și pantacle – diferența dintre ele

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>