Statornicia – baza angajamentului spiritual

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 6 noiembrie

“Din ziua în care v-ați decis să pășiți pe calea luminii, să nu părăsiți niciodată această orientare. Tot restul îl puteți schimba, dar să nu vă părăsiți niciodată orientarea divină. Și mai ales, să înțelegeți bine că statornicia nu înseamnă imobilitate.

A fi statornic înseamnă a fi credincios promisiunilor făcute, înseamnă a urma, orice s-ar întâmpla, calea spre înalt, ceea ce este mai greu decât să fii drăguț, amabil, serviabil, generos, curajos. Când sunteți bine dispuși, vă promiteți că veți merge mereu în aceeași direcție, și vă vedeți depășind toate obstacolele. După câteva zile însă, ca urmare a unui eșec, a unei decepții, vă găsiți într-o altă stare de spirit, și nici nu vă mai amintiți că ați luat o asemenea decizie. Unde vă închipuiți că vă veți putea astfel îndrepta? Dimpotrivă, mai mult ca niciodată, este momentul să nu vă poticniți.

De aceea, înainte de a se realiza în planul fizic, întâlnirea, uniunea dintre un bărbat și o femeie trebuie să se înfăptuiască în înalt, în lumea divină. Această uniune din înalt este condiția de îndeplinit pentru ca uniunea lor din lumea de jos să devină solidă, durabilă, și să dea naștere unor creații de cea mai mare frumusețe. ”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Despre Dragoste
Binah, Hohmah, Kether – regiuni pe care șarpele nu le poate atinge
Omraam Mickhael Aivanhov – Cum acţionează Sefiroţii şi planetele
Eul Superior – ne apropiem de el formând zilnic o imagine luminoasă despre noi înșine
DESPRE ZBOR

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>