Stăpânirea de sine – nu evitați nici o ocazie să o exersați

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Să nu încercați să evitați ocaziile de a vă exersa stăpânirea de sine. Nu lipsesc ocaziile în care puteți învăța să rezistați la foame, la sete, la căldură, la frig, la oboseală. Nu se pune problema să trăiți în lipsuri, nici să deveniți yoghini, nu. Dar, priviți: cel care este flămând sau însetat se grăbește să găsească imediat ceva ca să-și potolească foamea și setea, iar dacă nu găsește imediat, el se plânge, mormăie, se supără.

Observați-vă, și veți constata că, în tot felul de împrejurări, nu rezistați să vă satisfaceți imediat dorințele, poftele și chiar capriciile. Atunci, cum să procedați în fața furiei, a geloziei, a urii sau a dorinței sexuale care se impun cu atât de multă violență? Degeaba veți ști că este bine să vă stăpâniți, că ați încercat să vă impuneți această stăpânire de sine, dacă nu ați învățat deja să vă întăriți voința prin unele exerciții mai ușoare, fiindcă nu veți reuși.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 27 noiembrie

Recomandam urmatoarele articole:

Împărăția spirituală – presupune stăpânirea de sine
Stăpânirea destinului nostru – să nu ne bazăm niciodată pe ceea ce vine din exterior
Agresivitate și sexualitate – stăpânirea lor ne întărește
Destinul – să nu îl acceptăm pasivi
Destinul nostru – este determinat de atitudinea noastră față de lumea divină

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>