Spiritul și materia – nu trebuie niciodată să le considerăm în mod separat

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 27 iulie

“Oriunde am cerceta în natură, nu vedem nicăieri că spiritul caută să se descotorosească de materie. Dimpotrivă, de la originea creației, spiritul arată că are nevoie de materie. De ce? Pentru a o transforma, a o purifica, a o face la fel de vibrantă ca lumina. Dacă s-ar descotorosi de ea, el ar rămâne neproductiv, fiindcă el se poate manifesta și crea numai prin materie, care este soția sa mult iubită. Numai oamenii neștiutori doresc să îi determine să divorțeze.

Așadar, să nu aveți încredere în toate filosofiile ce caută să separe spiritul de materie, unele pentru a păstra numai materia, altele pentru a păstra numai spiritul. Singura adevărată filosofie este cea care ne învață că spiritul coboară în materie pentru a o stăpâni, a o însufleți și a se manifesta prin ea. Desigur, este o activitate fără sfârșit, dar spiritul nu se descurajează niciodată și el revine fără încetare să sărbătorească unirea sa cu materia.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Adevărata realitate – o întâlnim numai în lumea sufletului și a spiritului
Împlinirea – o întâlnim numai în regiunile spirituale
Lume fizică și lume spirituală – noi posedăm niște organe ce ne permit să trăim în una și în alta
Viața spirituală – o strădanie a fiecărei clipe
Legea afinității – o cheie a împlinirii spirituale

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>