Spiritul – are peste tot cuvântul său de spus

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: 4 comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Oamenii caută prea des o hrană în ceea ce nu este esențial.Își petrec cea mai mare parte a timpului în ocupații care nu aduc nimic spiritului și se justifică spunând că existența zilnică, obligațiile lor, familia, meseria, societatea îi constrâng la activități în care spiritul nu are nici un amestec. Ceea ce este inexact, pentru că spiritul are peste tot un cuvânt de spus.

Pentru a nu pierde niciodată din vedere esențialul, trebuie să ne organizăm existența în jurul acestui centru, spiritul, scânteia care ne locuiește. Astfel toate activitățile noastre, distracțiile chiar, vor contribui la alimentarea vieții în noi. Spiritul care sălășuiește în om nu respinge ficatul, intestinele sau picioarele sub pretextul ca nu au activități atât de nobile ca ale lui. Toate sunt la locul lor și spiritul se servește. Dar deîndată ce lipsește, în centru, această forță care unifică, care guvernează, toate elementele încep să se disperseze și urmează moartea, moartea spirituală.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 14 ianuarie

Recomandam urmatoarele articole:

Răul – considerat din punctul de vedere al Spiritului Cosmic
Lumina – aurul spiritual
Liniștea interioară – în ea ne punem sub influența spiritului
Hrana sufletului și a spiritului – se află din belșug în univers
Focul spiritului – să îi dăm o materie de ars

4 comments to Spiritul – are peste tot cuvântul său de spus

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>