Societatea – are nevoie de un centru sublim în jurul căruia să se rotească

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Mulți își închipuie că esențialul constă să lucreze pentru binele societății și nu este important să creadă în Dumnezeu. Ei se înșeală, fiindcă această societate fără Dumnezeu va degenera după un timp. Cum ea nu va avea un punct sublim în centru, în jurul căruia să se rotească, oamenii nu vor mai fi niște creaturi sociale perfecte: printre ei se vor strecura lăcomia, părerile preconcepute, nedreptatea. Toate societățile care nu au avut un punct solid de care să se agațe pentru a împiedica forțele răului să se dezvolte au dispărut.

Când o societate trăiește având conștiința existenței unei lumi superioare, circulă în ea o astfel de forță încât toate elementele nocive sunt înlăturate, existând atunci mult mai multe posibilități de a se stabili niște legi echitabile în favoarea tuturor. Dar când intensitatea spirituală începe să scadă, se trezesc niște forțe negative care, nefiind amenințate de nimic, invadează toate domeniile. Există atâtea rele pe pământ fiindcă oamenii au lăsat să slăbească în ei și în societate conștiința Divinității.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 5 februarie

Recomandam urmatoarele articole:

Schimbările din societate – încep prin niște schimbări în indivizi
Bunuri materiale – este mai bine să nu le abandonăm dacă nu posedăm bogății interioare
A lucra pământul – poate fi folosit ca o terapie
Spiritualitatea – este o știință, dar ea ne cere să adoptăm și un anumit mod de viață
Spiritul – are peste tot cuvântul său de spus

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>