Sacrificiul – moartea naturii inferioare

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Fiecare problemă pe care trebuie să o rezolvăm în existență, fiecare decizie, fiecare experiență atinge într-un fel sau altul această întrebare: ce trebuie să sacrificăm ca să putem beneficia de o viață bogată și frumoasă ?

Pentru că nu au înțeles ce reprezintă sacrificiul, cei mai mulți oameni îl consideră ca o lipsă, o pierdere, și există de fapt niște sacrificii pe care nimic nu le justifică și care sunt pierderi. Trebuie să înțelegeți: a face niște sacrificii, în sensul spiritual al termenului, nu înseamnă „să vă sacrificați”, ci să lăsați să moară ceva inutil, distrugător, din voi, pentru a obține ceva măreț, puternic, prețios. Dacă nu sacrificăm ceea ce este inferior în noi pentru a face să trăiască ceea ce este superior, vom sacrifica neapărat ceea ce este bun în favoarea celor mai grosolane instincte. Este imposibil să scăpăm de această lege: natura superioară poate trăi numai dacă îi sacrificăm natura noastră inferioară. Ceea ce pentru unii este viață, pentru alții este moarte. Adevăratul sacrificiu înseamnă să renunțăm la eul nostru uman limitat, slab, sărac, pentru a trăi în eul nostru divin.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 22 ianuarie

Recomandam urmatoarele articole:

Sacrificiul – imprimă în noi pecetea soarelui
SACRIFICIU
Animalele interioare – pe care trebuie să învățăm să le sacrificăm
Private: Clarvederea – se dobândește prin iubire
Viața – este întreținută în noi de entitățile care populează universul

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>