Pacea – este rezultatul unui acord între capacitățile noastre psihice și spirituale

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: One comment

Omraam Mikhael Aivanhov

“Întrebați-i pe oameni ce este pacea: cei mai mulți vă vor răspunde că este posibilitatea de a trăi în liniște, la adăpost de niște tulburări și agresiuni. Nu, pacea este rezultatul unui acord între diferitele principii ce formează organismul nostru psihic: spiritul, sufletul, intelectul, inima, voința.

Este dificil, însă, de obținut acest acord, pentru că fiecare are niște nevoi personale de satisfăcut. Un om are niște gânduri lucide, înțelepte, dar în inima sa s-au strecurat niște sentimente pasionale ce îl fac să-și piardă orice control. Iar dacă este cuprins de cele mai bune dorințe, voința sa este paralizată. Sau încă, sufletul și spiritul său aspiră la reculegere, dar lumea înconjurătoare prezintă atâtea seducții încât inima și intelectul se lasă antrenate. Cum să te simți în pace în mijlocul tuturor acestor agitații? Va reuși să știe ce este pacea și o va realiza numai cel care a înțeles că ea este un rezultat, o împlinire: o stare de conștiință în care toate funcțiile, toate activitățile psihice sunt perfect echilibrate și armonizate.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 8 august

Recomandam urmatoarele articole:

PACEA SUFLETULUI
Adevărata pace – nu depinde de condițiile exterioare
PACE, IN MIJLOCUL CONFLICTULUI
PACEA INIMII
A MERGE IN PACE

One comment to Pacea – este rezultatul unui acord între capacitățile noastre psihice și spirituale

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>