Omraam Mikhael Aivanhov – 1961.12.27 – A gandi corect. Iubirea in cele trei lumi (A)

Category: Omraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

[portalspiritual.com] - Omraam Mikhael Aivanhov

OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV

Penser juste – (A gândi corect)

L’amour dans les trois mondes – (Iubirea în cele trei lumi)

Conferinţa din 27.12.1961

A

… Ca să poţi aduce argumente în faţa oamenilor, care sunt foarte dificili în zilele noastre, trebuie ca aceste argumente să fie de o natură foarte apropiată de om, să poţi să le extragi din viaţă şi să le regăseşti în viaţă, chiar în viaţa fiecăruia. Pentru că aceasta îi obligă să reflecteze: tot ce pot verifica în propria lor existenţă sau în preajma lor e un mijloc minunat de a-i putea convinge pe oameni de valoarea Învăţământului nostru. În trecut, Iniţiaţii nu se ocupau prea mult să-i convingă pe oameni. Ei rămâneau acolo unde erau şi ceilalţi îi căutau.

Cel care deja avea nevoie, care era foarte nefericit sau căuta remedii, ieşiri, mergea să-i caute în cele mai mari sanctuare din Egipt, Grecia, în India, în Persia sau în altă parte. Iar acum, datorită înţelegerii oamenilor, mai evoluată – pentru că omenirea s-a dezvoltat totuşi în  domeniul intelectual, cu şcolile, cu universităţile, teatrul, cinematograful, ziarele – există un mai mare număr de oameni care înţeleg. Iar problema care se pune acum e de a-i face să trăiască, să accepte o altă viaţă, o altă existenţă.
Şi acum să ne ocupăm de argumente. Aşadar, vă voi da unul singur şi va fi de ajuns, chiar şi pentru voi, pentru a fi convinşi. Pentru că chiar şi fraţii şi surorile din Fraternitate nu sunt încă complet convinşi de valoarea acestei ştiinţe, a acestei lumini, a acestui Învăţământ, iar convingerile se şterg cu încetul – deci mai sunt încă grade. De ce, după o mică conversaţie, unii îmi spun: «Acum am înţeles!». Dar de ce acum şi nu înainte? Deci există totuşi grade. Şi mâine, şi poimâine, vor veni alţii care să spună: «Acum am înţeles! O, cât era de limpede, cât era de precis!» Dar întotdeauna a fost limpede. Întotdeauna. Dar lumina minţii nu era aceea, sau experienţele pe care le făceau nu erau suficiente pentru a îi aduce la aceste concluzii. Şi atunci, desigur, continuăm, şi timpul deseori ne ajută. E nevoie de mult timp. Pentru fiecare va veni timpul când omida va deveni fluture, când coaja oului se va sparge şi din el va ieşi un pui sau când sămânţa plantată va deveni un pom fructifer şi aşa mai departe. (citeşte restul conferinței cu un click pe iconul PDF de mai jos)

Descarca fisierul in format PDF

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>