Natura – un adevărat templu al Domnului în care soarele este preotul

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 22 mai

“Oamenii își slăbesc înțelegerea sacrului, considerându-și bisericile și templele ca unice locuințe ale Divinității. Oare, există vreun templu construit de oameni ce poate fi comparat cu marele templu creat de Dumnezeu, universul? Poate exista vreun loc mai sfânt ca locul creat de Dumnezeu Însuși?

Cum să ne închipuim că un edificiu, un ansamblu de materiale sfărâmicioase, este mai important pentru ei decât această operă a Domnului pe care nimeni nu o va distruge niciodată? Trebuie să respectăm aceste locuri de rugăciune și reculegere care sunt templele și bisericile, dar trebuie să înțelegem și că îl putem adora pe Dumnezeu în templul său, natura, îndeosebi în liniștea și limpezimea dimineții. Atunci, soarele ce răsare asupra lumii este preotul care își împarte binecuvântările tuturor creaturilor: lumina, căldura și viața.

Oriunde v-ați afla pe pământ, soarele strălucește deasupra capului vostru. Nu aveți nevoie să călătoriți sau să mergeți în pelerinaj pentru a-l întâlni. El este simbolul omniprezenței Domnului. Lumina, căldura și viața sa valorează mai mult ca toate imaginile sfinte și toate tainele bisericești.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Jiddu Krishnamurti – Natura mintii (The Nature of the Mind)
B.L.I.S.S. – natura extazului
Răsăritul soarelui – evocarea acestui moment excepțional
Despre Dragoste
Legea oglindirii
O intrebare fundamentala in dezvoltare personala si spirituala

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>