Munca – o definiție: să orientăm fiecare activitate spre un scop benefic

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: One comment

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 21 iulie

“Fiecare trebuie angajat, mobilizat într-o activitate. Inteligența Cosmică nu acceptă ca o creatură să rămână fără ocupație, ea trebuie să devină utilă pătrunzând într-un ansamblu, într-un sistem unde își găsește locul. De ce? Fiindcă cei care rătăcesc dezorientați, lipsiți de un scop, cad pradă în final forțelor obscure, iar în curând pentru ei va urma descompunerea și moartea, mai întâi în planul psihic și apoi în planul fizic. Fiecare trebuie să se angajeze pe un drum clar și să se decidă să lucreze, oricare ar fi natura activității sale.

Sensul vieții se află în muncă. Unii spun că se află în iubire, alții afirmă că se găsește în putere sau în studiu, sau în plăcere. Ei nu se înșeală, dar trebuie să păstreze în vedere ideea muncii, adică să orienteze fiecare activitate spre un scop benefic pentru toți, un scop divin. Feriți-vă de tot ce nu este orientat spre un scop divin, deoarece peste tot unde nu domnesc ordinea și armonia, pătrunde haosul.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Munca – îl întărește pe cel care o susține cu o idee
Oboseala psihică – vindecată prin munca fizică
Omraam Mickhael Aivanhov – Munca discipolului în timpul somnului
Viața spirituală – o strădanie a fiecărei clipe
Candva si acum

One comment to Munca – o definiție: să orientăm fiecare activitate spre un scop benefic

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>