Morții – cum să acționăm ca să le păstrăm prezența

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 2 noiembrie

“La moartea unei ființe dragi, părinte, prieten, este normal să te simți legat de niște amintiri: obiecte, scrisori, fotografii… Dar aceasta nu este de ajuns să îi păstrăm prezența. Fiindcă pprezența unei ființe nu se află în obiecte, ea se găsește în spiritul ei. Iar atât timp cât rămân astfel, învârtindu-ne în jurul unor obiecte, privind niște fotografii, nu este vorba despre spirit, ci despre materie.

La fel de firesc este să mergem să ne reculegem la un mormânt. În mormânt se află însă corpul, nu spiritul. Spiritul are nevoie de libertate și el se străduiește să se desprindă de corp și să călătorească în imensitate, care este adevărata sa patrie. Dacă suferim și plângem în fața unui mormânt, ca și cum persoana care se află în sicriu ar trebui să rămână acolo pe veșnicie, îi îngrădim și îi deranjăm spiritul care dorește numai să se elibereze. Nu regăsim o ființă dragă dacă plângem. Dacă doriți cu adevărat să o regăsiți, străduiți-vă să o căutați acolo unde ea se află, foarte departe, foarte departe în lumină. ”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Ziua de azi – să o trăim ca și cum ar fi ultima
[audiobook] Eckhart Tolle – Puterea Prezentului
DESPRE CALEA TREZIRII CONȘTIINȚEI SPIRITUALE (Partea I-a)
Crucea – poate fi interpretată ca vestea unei învieri
Daca vrei sa transformi lumea, iubeste un barbat!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>