Meditația – să știm să îi alegem temele

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 28 ianuarie

“Cele mai multe persoane au o primă dificultate de depășit de îndată ce se implică în viața spirituală: ele nu reușesc să mediteze, fiindcă ele nu știu să se concentreze. De ce? Mai întâi, pentru că ele nu au învățat să-și aleagă subiectele de meditație, ele se avântă orbește și lipsite de vreo metodă. Prima regulă este să alegi un subiect de natură spirituală, iar a doua, ca acest subiect să le fie de o mare importanță. Iubirea ce o purtați unei ființe sau unui obiect vă leagă de acesta. Când nu iubiți, sunteți, dacă se poate spune așa, ca un timbru poștal fără lipici: nu aderați deloc.

Greșeala începătorilor constă în dorința lor de a se concentra imediat asupra unor subiecte metafizice dintre cele mai abstracte: adevărul, infinitul, Absolutul, Ființa Supremă…Mai degrabă, începeți prin a alege o imagine frumoasă și pură ce o iubiți, o imagine luată din natură sau artă. Creierul vostru se va obișnui astfel să se concentreze, și veți putea medita încet-încet asupra unor subiecte mai îndepărtate de voi. Pentru a obține niște rezultate în viața spirituală, trebuie să știți să vă folosiți de forța formidabilă a iubirii.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Schimbarea mentalitatii despre meditatie – Metode practice
Meditația – o pauză în curgerea grăbită a timpului
[audiobook RO] Eckhart Tolle – Linistea vorbeste
Meditatia
Mandala – cercul sacru

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>