Materia – să coborâm în ea pentru a o însufleți

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Spiritualitatea nu constă în dispreţuirea materiei, ci în a coborî în ea, a lucra asupra ei pentru a o însufleţi, a o organiza. Iar prin „materie”, trebuie să înţelegem deopotrivă şi corpul fizic. Dacă îl neglijăm sub pretextul că ne consacrăm funcţiilor nobile ale intelectului, ale sufletului şi spiritului, aceste funcţii deopotrivă vor slăbi încet-încet.

Nu trebuie să lăsăm corpul fizic în starea unei case părăsite ce ajunge un adăpost al insectelor şi păsărilor nopţii. Din contră, proprietarul lor trebuie deseori să o cureţe, să o întreţină, să o facă mai suplă, mai vie. Coborârea în materie având această intenţie nu reprezintă niciodată o cădere. Tocmai aici trebuie să facem o distincţie corectă între coborâre şi cădere. Coborârea în materie este un lucru, căderea este altceva. Noi trebuie să coborâm în materie cu intenţia de a o însufleţi, a o lumina, pentru a face din corpul nostru lăcaşul Dumnezeului viu.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 26 septembrie

Recomandam urmatoarele articole:
Omraam Mikhael Aivanhov – 1969.12.25 – Discipolul trebuie sa-si incalzeasca propria materie (a doua nastere)
Marea Operă – fazele sale corespund succesiunii culorilor în natură
Scoica perlieră – ne învață cum să ne transformăm dificultățile
Budha – care își privește mâna dreaptă
CE VEDE DUMNEZEU

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>