Limitele – necesitatea lor: diferite exemple

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 13 august

“Este spus în cartea Pildele lui Solomon că înainte de a crea lumea, Dumnezeu a început prin a trasa un cerc ca să îi fixeze limitele. Tot ce există nu face decât să confirme cât de necesare, de indispensabile sunt ele creației și conservării lucrurilor și a ființelor. Celula este înconjurată de o membrană, creierul este închis în cutia craniană etc. Care este funcția pielii? Ea folosește drept limită. Observați lucrurile în jurul vostru, peste tot veți găsi repetarea acelui cerc pe care Dumnezeu l-a trasat ca limită a creației sale. Dacă nu închidem un parfumîntr-o sticluță, el se evaporă. Când construim o casă, trebuie să o delimităm mai întâi prin niște pereți. Cum ar fi o casă fără pereți?

La fel se întâmplă și în planul spiritual. Și acolo limitele sunt necesare. Magul se înconjoară de un cerc înainte de a invoca spiritele luminoase care să participe la lucrarea sa; el fixează frontierele teritoriului în interiorul căruia va opera. Cât despre discipol, el trebuie deopotrivă să învețe cum, cu ajutorul gândului, să traseze zilnic în jurul său un cerc de lumină. Lipsite de acest cerc, energiile sale spirituale se împrăștie și el nu se mai află la adăpost.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
O viata fara limitari
[E-Book] Brandon Bays – Libertatea este eliberarea potentialului tau nelimitat
DESPRE ÎNGĂDUINȚA INIMII
DESPRE NEFERICIRE
DESPRE ESENȚE

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>