Justiția umană – incapacitățile ei

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 25 mai

“De ce justiția umană este atât de imperfectă? Fiindcă ea se pronunță numai asupra faptelor comise în planul fizic, material. Când un om a încălcat proprietatea vecinului sau nu l-a plătit corect, sau i-a dat câteva palme și l-a înjurat, toate legiile sunt împotriva lui și este condamnat. Dar dacă, prin scrierile sale, cuvintele sau exemplul personal, el a determinat pierderea credinței, a speranței și iubirii a mii de persoane, dacă le-a incitat la dezmăț sau violență, în cele mai multe cazuri justiția umană îl lasă în pace.

Fiecare este liber acum să-și exprime gândurile și dorințele, chiar cele mai indecente, fără să se preocupe de consecințele ce vor decurge asupra destinului anumitor ființe mai slabe, mai influențabile. Niște bijuterii furate, niște geamuri sparte pot însemna ceva foarte important, dar niște suflete și spirite cufundate în îndoială, în revoltă, în dezordine, nu reprezintă nimic grav. Și astfel cei mai mari criminali se plimbă deseori în libertate. Ei trebuie însă să știe: într-o bună zi, justiția divină îi va pedepsi foarte sever.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Cum să ne comportăm cu Maestrul nostru spiritual
Iubire, înţelepciune şi adevăr (Gura, urechile şi ochii)
Cum lucrează un Mare Maestru şi cum putem să ne asemănăm lui (A)
Partea XXIII – Charles Haanel – Cheia Universala
Arborele – analogiile ce le prezintă cu ființa umană

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>