Iubirea – un curent care circulă

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Nu vă preocupați să știți dacă ființa iubită este deopotrivă cea care vă iubește. De ce ? Fiindcă iubirea circulă, ea merge de la unul la altul: o primim și trebuie să o dăruim. Ceea ce dați unei ființe iubite, ea îl oferă la rândul ei, și se formează astfel un lanț, un curent ce pleacă de la voi și se reîntoarce prin mii de bărbați și femei. Cei care se mulțumesc să-și retrimită mutual iubirea nu fac să circule curentul; dimpotrivă, ei îl întrerup.

Iată încă o imagine. Închipuiți-vă oamenii ca niște alpiniști legați la aceeași frânghie. Fiecare trebuie să avanseze și frânghia să rămână întinsă. Dacă spuneți celui din fața voastră: „Te iubesc, întoarce-te, privește-mă”, veți împiedica mersul întregii coloane. A te întoarce înseamnă a destinde frânghia, adică a-i împiedica pe cei din față, ca și pe ei din spate, să-și continue urcușul. Fiecare trebuie să meargă în sensul deplasării întregului lanț. Nu trebuie să ne oprim din drum pentru a ne privi și a ne vorbi; trebuie să urcăm fără răgaz, fără slăbiciune, către culme. Viața zilnică ne oferă foarte multe ocazii pentru a interpreta această imagine!”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 22 august

Recomandam urmatoarele articole:
IUBIREA NU IA OSTATICI
Iubirea noastră – trebuie să îmbrățișeze toate creaturile
ADEVĂRATA IUBIRE
IUBIRE ȘI DURERE
ACORDAT LA IUBIRE

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>