Intelectul – limitele sale

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Intelectul este un instrument util de lucru pentru studiul şi explorarea materiei, dar nu este totdeauna cel mai bun ghid: De ce? Fiindcă nu numai că el nu are decât o percepţie parţială a realităţii, ci mai ales, în tot ce se hotărăşte să întreprindă, există de fapt un motiv ascuns, un interes, un calcul egoist ce va aduce în final mereu necazuri. Ce se întâmplă cu un om care se lasă condus de intelectul său? El regretă imediat când a făcut un sacrificiu, un gest generos; el crede că a fost un prost ascultând sfaturile inimii sale sau ale sufletului său.

Intelectul nu este capabil nici măcar să conceapă cum se va realiza fraternitatea între toţi oamenii, cum pământul va forma o singură familie, cum întreaga lume va trăi în pace şi armonie. El nu se poate înălţa atât de sus pentru a descoperi adevăratele remedii, adevăratele soluţii. Ceea ce el îşi imaginează, ceea ce propune plecând de la viziunea sa incompletă şi egoistă a lucrurilor, este mereu parțial, greșit, şi nu va rezolva nimic definitiv. Există niște soluţii pentru toate problemele ce se pun oamenilor, dar pentru a le găsi, trebuie să facem apel deopotrivă şi la inimă, la suflet şi spirit.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 24 octombrie

Recomandam urmatoarele articole:
Chei și încuietori – înțelepciune, iubire, adevăr: trei chei care deschid intelectul, inima și voința
Capacitățile intelectuale ale oamenilor – depind de starea întregului lor organism
Izvorul divin – de care trebuie să legăm izvorul ce se află în noi
Materia – să coborâm în ea pentru a o însufleți
Nutriția – dimensiunea sa spirituală

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>