Îngerul la dreapta sa și demonul la stânga sa – simboluri ale celor naturi ale ființei umane

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: One comment

Omraam Mikhael Aivanhov

“Fiinţa umană este situată la limita lumilor superioară şi inferioară. Religia creştină a exprimat această idee prin imaginea îngerului păzitor care stă la dreapta sa şi a demonului care stă la stânga sa. Îngerul îl sfătuieşte pe om, îl luminează, în timp ce demonul vrea la rândul său să îl inducă în eroare pentru a putea face din el victima sa. Este un mod simplist de a prezenta lucrurile, dar el corespunde unei realităţi.

Cele două lumi superioară şi inferioară, la limita cărora fiinţa umană este plasată, reprezintă în realitate cele două naturi ale sale, inferioară şi superioară. După gradul ei de evoluţie, devine preponderentă una sau cealaltă, şi astfel ea intră în contact cu spiritele întunecate sau cu spiritele luminii. Unii vor spune că nu cred în entităţile lumii invizibile. Fie că ei cred sau nu, aceasta nu schimbă nimic: ei posedă două naturi și cel două caută să se exprime. Fiecare alege sub ce influenţă doreşte să se situeze.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 9 decembrie

Recomandam urmatoarele articole:
Vizitele – unor ființe îngerești
Rugăciunea – ne proiectează lângă Dumnezeu și îngerii săi
Convingerile – să ne întrebăm despre temeinicia lor
Rugăciune – către Îngerii celor patru elemente
Îngerii celor patru elemente – să comunicăm cu ei prin intermediul hranei

One comment to Îngerul la dreapta sa și demonul la stânga sa – simboluri ale celor naturi ale ființei umane

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>