Împărăția lui Dumnezeu – obstacolele realizării ei

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 8 iulie

“Eu știu că Împărăția lui Dumnezeu, fraternitatea universală, ce v-o prezint fără încetare ca ideal, este considerată de mulți ca o utopie: ei consideră că în actualele condiții acest ideal este imposibil de realizat. Nu, nu este imposibil. Este dificil, fiindcă cei mai mulți oameni nu sunt pregătiți să renunțe la satisfacerea dorințelor lor egoiste pentru a se consacra unui ideal divin, dar nu este imposibil: ar fi de ajuns ca, în loc să ia mereu ca referință ordinea terestră, să studieze ordinea celestă și să se inspire din ea pentru a pune bazele unei noi societăți.

Atunci când creștinii vor lua în serios cuvintele lui Iisus din Tatăl Nostru: „Facă-se voia Ta, precum în cer și pe pământ”, va fi deja un mare progres. „Precum în cer” înseamnă că există mai întâi de respectat o ordine celestă. Ei mormăie de două mii de ani această rugăciune, ascultând în continuare de propria voință, egoistă și puțin luminată. Nu Împărăția lui Dumnezeu este cea irealizabilă; începând cu creștinii, oamenii sunt cei care nu se decid să facă niște eforturi pentru a o realiza”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Paul Ferrini – Iubire fara conditii
Inima – o imensitate ce numai Dumnezeu o poate umple
DESPRE COMUNICAREA CU DUMNEZEU
Neale Donald Walsch – Dumnezeu si minunile din viata noastra
Neale Donald Walsch – Conversatii cu Dumnezeu – vol. 3

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>