Gustul – trebuie controlat și orientat

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Întrebați-i pe oameni despre gusturile lor și veți descoperi o diversitate extraordinară: în funcție de temperamentul lor, toți manifestă unele atracții, unele repulsii… Există întotdeauna în fiecare ceva ce îl antrenează într-o anumită direcție, fie că apare din cap, din inimă, din stomac, din sex. Nu este totuși un motiv de a-l urma orbește; înainte de a ceda unui impuls, trebuie să vă întrebați care vor fi consecințele.

Cel care nu are conștiința trează poate găsi plăcerea în ocupații inutile și chiar distructive pentru evoluția lui. Sunt gusturile sale și el încearcă să și le satisfacă. Nu trebuie să se mire însă dacă aceste satisfacții se transformă rapid în suferințe, tristeți, regrete. Numai plăcerile unei ființe înțelepte și luminate rămân ca aurul pur. Nu trebuie să vă lipsiți de plăceri, nu trebuie să renunțați la bucurii, ci doar să le cunoașteți natura și să încercați mereu să le înlocuiți cu niște plăceri și bucurii mai pure, mai nobile, mai binefăcătoare pentru voi înșiși și pentru alții.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 2 mai

Recomandam urmatoarele articole:
A vindeca vindecătorul
Abundenţă şi fericire
Plexul solar – o poartă prin care lumina soarelui pătrunde în noi
A-i sluji pe ceilalţi
Simplitatea – calitate pe care spiritualistul trebuie să o dezvolte cu precădere

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>