Gândul zilei de sâmbătă 27 septembrie 2014

Category: Omraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Se povestește că sub domnia sultanului Mahomed al II-lea, zis și Cuceritorul, un războinic a devenit celebru obținând douăzeci și două de victorii asupra armatelor inamice. Era epoca în care se lupta cu sabia. Sultanul a cerut într-o bună zi să i se aducă acea sabie mereu învingătoare: fără îndoială, ea avea niște particularități excepționale. I-a fost adusă, el o luă în mână, o răsuci și iar o răsuci…era o sabie oarecare.

Dezamăgit, sultanul a dat-o înapoi, spunând că nu are nevoie de o armă obișnuită. Atunci când eroul învingător din atâtea bătălii a aflat de reacția sultanului, el a exclamat: „El a văzut numai sabia, nu mi-a văzut brațul. Brațul meu a adus aceste izbânzi.”

Un Maestru Spiritual vă dă și el o sabie, adică niște metode, dar ele vor fi eficace numai dacă le veți aplica. Chiar și un mic briceag poate fi extrem de eficace dacă vă exersați zilnic să îl mânuiți, iar un singur băț de chibrit poate da foc unui întreg oraș. Puteți face minuni cu o metodă foarte simplă: totul se află în „brațul” vostru, adică în voința voastră.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Cum să ne comportăm cu Maestrul nostru spiritual
Cum lucrează un Mare Maestru şi cum putem să ne asemănăm lui (A)
Cum lucrează un Mare Maestru şi cum putem să ne asemănăm lui (B)
Ispitele evolutiei spirituale: importanta de sine
Ispitele evolutiei spirituale: devalorizarea

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>