Gândul zilei de marţi 5 august 2014

Category: Omraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Să ajutăm ființele – subliniindu-le mai mult calitățile decât defectele

“Există totdeauna o mai mare șaansă de a ameliora o situație dacă ne concentrăm mai mult asupra binelui decât a răului. Înncercați să aplicați aceste reguli în relațiile voastre cu ceilalți. De exemplu, decât să criticați ceea ce este rău la ei, opriți-vă asupra lucrurilor bune, ce le au și ei, pentru a vedea cum mai pot fi încă ameliorate. Chiar dacă exista numai unul, agățați-vă de el. Lăsați-le deoparte defectele, și în funcție de posibilitățile voastre ajutați-i să-și dezvolte calitățile. Va fi mai profitabil pentru ei, dar și pentru voi, fiindcă evoluția fiecăruia contribuie la evoluția tuturor.Pe măsură ce avansăm, îi antrenăm și pe ceilalți alături noi. Iar dacă defectele unor persoane vă deranjează atât de mult, iată un motiv în plus de a dezvolta indulgența, răbdarea, privindu-i cu înțelegere.
Întotdeauna trebuie să ne oprim asupra calităților unei ființe spunându-ne: „Dumnezeu locuiește în sufletul ei, eu nu mă preocup de animalele care dau târcoale prin jur.” Cine nu adăpostește câteva animale sălbatice în sine? La unii, acestea sunt închise în cuști sau tranchilizate, dar totuși există.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>