Gândul zilei de luni 4 august 2014

Category: Omraam Mikhael Aivanhov Comments: One comment

[portalspiritual.com] - Omraam Mikhael Aivanhov
Să fim prezenți – în ceea ce facem

“Observați-vă: de câte ori nu constatați că starea voastră de spirit nu este în acord cu ceea ce aveți de făcut! De exemplu, când vine momentul rugăciunii, al meditației, aveți adesea mintea în altă parte, pentru că vă gândiți deseori la tot ce vă așteaptă. Apoi, când sunteți la muncă, simțiți că aveți nevoie să vă reculegeți, și iar sunteți distrași. Trebuie să învățați să fiți prezenți la ceea ce faceți, deoarece există un timp pentru toate. Altminteri, nu mai aveți timp pentru nimic, fiindcă nu aveți niciodată mintea unde trebuie.
Când vă pregătiți dimineața pentru răsăritul soarelui, spuneți-vă: „Eu vreau să intru în contact cu puritatea, cu frumusețea, cu iubirea, cu lumina, nimic altceva nu trebuie să conteze.” Lăsați-vă poverile și prezentați-vă ușurați, degajați, în fața soarelui și a splendorilor naturii. Pentru a vedea bine, pentru a înțelege și a simți cu adevărat, trebuie să fii acolo, prezent. Luați ca exemplu iubirea ce îi cucerește pe un bărbat și o femeie: când sunt împreună, ei sunt capabili să uite totul. Ei își cufundă ochii în ochii celuilalt, iar când vor să descrie ceea ce au văzut, ei vorbesc numai despre lumină și imensitate.”

One comment to Gândul zilei de luni 4 august 2014

  • Buduru Vica  says:

    Este autorul meu preferat.Scrierele lui ne ajuta sa intelegem rolul nostru ,in aceasta viata,sa ne apropiem mai mult de Dumnezeu.Multumesc ca pot sa am acces la invatatura lui.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>