Fericirea – cea adevărată nu are cauză

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: One comment

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 8 martie

“Cineva spune: „Eu sunt fericit deoarece…” Ei bine, simplul fapt că leagă fericirea sa de o cauză dovedește că el nu posedă adevărata fericire! Fiindcă adevărata fericire nu are vreo cauză. Da, sunteți fericiți și nu știți nici măcar de ce. Considerați că este minunat să trăiți, să respirați, să mâncați, să vorbiți…Nimic nu vi s-a întâmplat, nici un succes, nici un cadou, nici vreo moștenire, nici o nouă iubire…Ceea ce vă face fericiți este (pentru că există totuși o motivație) acea senzație că a venit ceva din înalt ce se adaugă la tot ceea ce faceți, un element spiritual ce nu depinde de voi… Ca o apă ce coboară din cer și vă străbate.

Pentru cei mai mulți oameni fericirea este legată de niște posesii: niște case, bani, decorații, glorie…sau un soț, o soție, niște copii. Nu, adevărata fericire nu depinde de nici un obiect, de nici o posesie, de nici o ființă; ea vine din înalt și sunteți uimiți să descoperiți fără încetare în voi înșivă această stare de conștiință superioară. Vă bucurați și nu știți de ce. Iată adevărata fericire.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
NEFERICIRE
Fericirea – rezultat al unei întregi „bucătării” interioare
Fericirea – cum să o găsim în iubire
DESPRE NEFERICIRE
DESPRE FERICIRE

One comment to Fericirea – cea adevărată nu are cauză

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>