Familia – nu trebuie înțeleasă ca un scop, ci un punct de plecare

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: 2 comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Fiecare trebuie să-și de silința să păstreze legăturile ce îl unesc cu toți membrii familiei sale. Familia nu constituie însă un scop în sine; ea este un punct de plecare, o bază destinată să asigure societății o formă de stabilitate. Cei care se concentrează asupra familliei lor și lucrează numai pentru ea, uitându-i pe ceilalți sau chiar combatându-i pentru a-și proteja mai bine părinții sau copiii, nu-și dau seama că sunt pe cale să creeze niște condiții pentru neînțelegere, ostilitate, totul sfârșindu-se prin a se asemăna cu o luptă între niște clanuri, niște triburi.

Cel mai rău este însă că, având această stare de spirit, ei nu contribuie la fericirea familiei lor. Iată dovada: la ora actuală, familiile sunt din ce în ce mai mult pe cale să se dezmembreze. După o vreme, părinții se despart pentru a înfiripa alte legături în altă parte, iar copiii se trezesc cu un tată vitreg, cu o mamă vitregă, cu niște frați și surori vitrege…Unde se află stabilitatea ce trebuie să o ofere familia? Oare aceasta constituie, cu adevărat, fericirea familiei?…”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 13 martie

Recomandam urmatoarele articole:
Lecția de familie
ISTORIOARA DESPRE TRUP, AVERE, FAMILIE SI PRIETENI, SUFLET
Esențialul – este de găsit în noi înșine
Mila – regăsirea sensului originar al acestui cuvânt
Iubirea – o calitate a vieții divine

2 comments to Familia – nu trebuie înțeleasă ca un scop, ci un punct de plecare

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>