Experiențe de făcut – înainte de a ne pronunța

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“S-a întâmplat ca anumite persoane să îmi reproșeze caracterul neștiințific și chiar antiștiințific al învățământului meu. Ei bine, ele se înșeală: nimic nu este mai științific ca tot ce eu vă spun zilnic, fiindcă nimic nu este mai verificabil, mai aplicabil, mai eficace. Este vorba însă despre o altă știință, ce le depășeșete pe celelalte, o știință care este rezultatul unor nenumărate experiențe, pentru că și eu fac niște experiențe în laboratoarele mele interioare. Nu mă credeți?…Ei bine, eu nu vă cer să mă credeți, ci să faceți și voi aceste experiențe.

Fie ca aceia care se pretind oameni de știință să adopte cel puțin o conduită științifică, adică să facă mai întâi niște încercări…și apoi să se pronunțe. Un om de știință nu începe prin a avea niște certitudini, el emite unele ipoteze, apoi el le verifică făcând niște experiențe, și așteaptă atât cât trebuie înainte de a-și prezenta concluziile. Așadar, dacă vă mulțumiți să declarați că nu mă credeți, fără să faceți nici o experiență, în ce categorie ar trebui să vă plasați?…”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 3 martie

Recomandam urmatoarele articole:
A SPUNE ADEVARUL DESPRE EXPERIENTA NOASTRA
Experiența mistică – o tentativă de a captura spiritul divin
INVATAREA PRIN EXPERIENTA
Cum sa te pregatesti inainte sa ai experienta unui vis lucid
A VEDEA LAMPA SAU AMBALAJUL

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>