Existența Domnului – problemă ce nu ne-o mai punem când căutăm să facem să țâșnească viața în noi înșine

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Numai înțelegerea a ceea ce este adevărata viață ne pune în legătură cu Tatăl nostru Celest, Creatorul. Până atunci, putem avea despre El numai niște concepții aproximative, superficiale, greșite. În loc să Îl căutăm pe Domnul în noi, în această viață pe care El ne-a dăruit-o, ne mulțimim cu tot ce s-a spus despre El, și discutăm pro și contra, ne punem niște întrebări, ne întrebăm dacă El există sau nu, rămânem mereu în incertitudine, nu construim nimic. Numai cel care face ca viața să țâșnească în el nu își va mai pune niciodată niște întrebări despre existența Domnului.

Viața, viața divină există în afara noastră, dar există și în noi, noi suntem impregnați de ea. Chiar dacă sunt rare, se întâlnesc pe pământ unele ființe care au înțeles valoarea, frumusețea acestei vieți și o trăiesc. Celui care caută adevărata viață, puterile celeste îi indică unde se află ființele care au găsit-o, pentru ca acestea să îl poată ajuta și antrena lângă ele. Astfel, chiar în mijlocul celor mai mari dificultăți, el nu se simte niciodată cu adevărat izolat sau părăsit.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 15 noiembrie

Recomandam urmatoarele articole:

Existența noastră terestră – cum să o concepem
Existența Domnului – devină evidentă pentru cel care știe să dea un sens din ce în ce mai bogat propriei vieți
Toamna – corespondența sa în existența umană
Viața după moarte – vom merge în regiunile spre care ne-am îndreptat gândurile în existența noastră pământeană
Talismane și pantacle – diferența dintre ele

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>