„Eu sunt Calea, Adevărul și Viața” – imaginea fluviului clarifică aceste cuvinte ale lui Iisus

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: 2 comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“„Eu sunt Calea, Adevărul și Viața.” În câte biserici și temple s-au înscris aceste cuvinte ale lui Iisus! Pentru a le înțelege semnificația, trebuie să considerăm cele trei cuvinte „calea”, „adevărul” și „viața” unele în raport cu altele, ceea ce, la o primă abordare, pare aproape imposibil. În acest caz, o imagine, cea a fluviului, ne poate lămuri. La originea fluviului există un izvor care țâșnește. Acest izvor reprezintă adevărul. Din acest izvor curge apa, viața, iar apa își brăzdează, cu trecerea timpului, calea, albia.

La origini, există mereu un izvor, adevărul. Apa, viața care curge din acest izvor este iubirea. Iar albia fluviului este înțelepciunea. Pe măsură ce apa țâșnește din izvor, ea coboară și însuflețește întreg universul. Dacă dorim să bem această apă în întreaga ei puritate, trebuie să urcăm până la izvor, urmând calea înțelepciunii. Hrăniți de iubirea care este viața și orientați de înțelepciunea care este calea, noi ajungem la izvor, adevărul.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 14 februarie

Recomandam urmatoarele articole:

Voința lui Dumnezeu: să ne vadă crescând în iubire, înțelepciune și adevăr
Schimbări politice – condiții ca ele să aducă adevărate ameliorări
Tatăl Celest și Mama Divină – sunt adevărații noștri părinți
„Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa” – comentariu
Practica spirituală – se bazează pe repetarea acelorași adevăruri

2 comments to „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața” – imaginea fluviului clarifică aceste cuvinte ale lui Iisus

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>