Dușmani interiori – și dușmani exteriori. Cum să ne purtăm cu ei

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 25 noiembrie

“De ce atâtea ființe remarcabile trezesc niște dușmănii îngrozitoare? Fiindcă forțele întunecate pe care le-au expulzat din lumea lor interioară revin să le atace, dar din exterior, prin intermediul altor persoane pe care calitățile, virtuțile lor, forța lor de caracter le deranjează sau le tulbură. Dimpotrivă, oamenii care duc o viață obișnuită nu tulbură, nici nu deranjează pe nimeni, și toată lumea este mulțumită de ei.

Nu este ușor să-ți înfrunți dușmanii exteriori, dar ei sunt totuși mai puțin periculoși decât cei interiori. Cu ei poți folosi bunătatea, blândețea, răbdarea, în timp ce în fața dușmanilor interiori trebuie să folosești fermitatea, autoritatea, severitatea. Din nefericire, cei mai mulți oameni au mai degrabă tendința de a proceda invers: ei sunt răbdători, indulgenți față de dușmanii lor interiori și astfel îi întrețin; în vreme ce, ei arată o severitate extremă față de dușmanii exteriori care, evident ripostează. Cum să ne mai mirăm dacă ei continuă să se zbată în niște greutăți de nedescurcat?”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Dușmanii – ne ferim de ei prin iubire
A le da forta celorlalti
Umilința în fața Domnului – ne permite să îi exprimăm măreția
Iubirea pentru o creatură – este durabilă numai dacă, prin intermediul ei, ne putem lega de Creator
Slăbiciunile – sunt în realitate niște forțe ce le putem mobiliza

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>