Dumnezeu – Îl vom găsi, căutându-L în noi

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 21 ianuarie

“Chiar și misticii au mărturisit că această căutare a Domnului, a Absolutului, este lungă, dezamăgitoare, și că ei trăiau deseori cu impresia de a săpa în gol. Este adevărat, atunci când Îl căutăm pe Dumnezeu, putem trăi cu impresia că ne zbatem în gol; este însă numai o impresie, și nu trebuie să ne descurajăm.

Să luăm un exemplu. Un om sapă un puț ca să obțină apă și să-și potolească setea. El nu știe la ce adâncime o va descoperi, și în această incertitudine el ar putea fi tentat să renunțe. Dar el are imaginea, reflectarea acestei ape în mintea sa, în inima sa, în sufletul său. El trăiește cu ideea, cu gândul, cu speranța apei, iar dacă această apă nu țâșnește încă în mod fizic, ea țâșnește deja în sinea sa. La fel, cel care Îl caută pe Dumnezeu, deși în aparență nu găsește nimic, lucrează cu o realitate foarte puternică ce trăiește în el. El își poate spune: „Desigur, eu nu l-am găsit până acum, cu adevărat, pe Dumnezeu, dar El se manifestă prin gândurile, sentimentele, dorințele mele.” Iar această speranță, această credință este deja Dumnezeu…”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Lumina – să ne concentrăm asupra ei pentru a intra în legătură cu Dumnezeu
Adevărata lucrare – să ne consacrăm energiile pentru venirea Împărăției lui Dumnezeu pe pământ
Bogățiile – să le conștientizăm pe toate cele dăruite de Dumnezeu
Dumnezeu a creat omul după chipul său – consecințe ale acestei revelații
Împărăția lui Dumnezeu – obstacolele realizării ei

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>