Dumnezeu – este în noi ca tatăl și mama care ne-au dat naștere

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Oamenii trebuie să înceteze să se mai gândească la Dumnezeu ca la o Ființă exterioară lor. Deopotrivă, ei trebuie să înceteze să-și închipuie că El se află undeva în înalt, în ceruri, în timp ce ei se află aici, pe pământ, separați de El prin niște distanțe incomensurabile, ce le justifică, așa cred ei, comiterea atâtor erori. Deoarece Dumnezeu i-a creat, El se găsește în ei precum tatăl și mama sunt în interiorul copilului căruia i-au dat naștere. Așa cum purtăm în noi înșine pe tatăl și mama noastră pământeni, cu atât mai mult purtăm în noi pe Tatăl și Mama noastră cerești. Mulți vor spune că nu o simt. Pur și simplu fiindcă ei nu îi caută.

Dacă vă străduiți să pătrundeți profund în voi înșivă prin meditație, prin rugăciune, veți descoperi această prezență. Veți înțelege deopotrivă că nu există ceva mai important decât să lucrați să o faceți din ce în ce mai vie în voi. Veți începe să citiți această prezență ca o scriere gravată în inima voastră; în același timp în care ea vă va ocroti, această scriere vie vă va conduce pe căile luminii. ”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 27 noiembrie

Recomandam urmatoarele articole:

Dumnezeu – a treia instanță
Să Îl slăvim pe Dumnezeu – nu este de ajuns să o facem în cuvinte
Îngerii rebeli – se vor întoarce într-o zi la Dumnezeu
Voința lui Dumnezeu: să ne vadă crescând în iubire, înțelepciune și adevăr
Ierarhiile îngerești – prin care ne legăm de Dumnezeu

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>