Depășirea de sine – să ne exersăm zilnic

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Există în ființa umană ceva ce o împinge să se depășească. De fapt, ce îi obligă pe alpiniști să escaladeze vârfuri din ce în ce mai înalte și din ce în ce mai greu de cucerit? Ce îi obligă pe înotători, pe alergători, să înoate și să alerge din ce în ce mai repede? Ce îi obligă pe jucătorii de șah să se gândească ore întregi înainte de a muta un pion pe tabla de șah? Nimic, ei înșiși își impun aceste încercări sau rezolvarea acestor probleme. Ce bucurie pentru ei când obțin o izbândă!

Câte activități, jocuri și competiții de tot felul au fost inventate astfel de oameni! Aceasta dovedește cu prisosință că ei simt în profunzimea ființei lor nevoia de a-și depăși mereu mai mult limitele. Dar de ce, aceste calități de rezistență, de îndemânare sau inteligență pe care sunt capabili să le dovedească când este vorba despre jocuri sau competiții, ei nu se gândesc să le aplice în viața zilnică? De ce ei se plâng totdeauna că aici ei au mereu niște eforturi de făcut?”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 10 octombrie

Recomandam urmatoarele articole:
Depășirea de sine – un contact cu Eul Superior
Orice creație – presupune o depășire de sine
Graba – nu constituie niciodată o metodă bună pentru depășirea greutăților
SURSA
NU TE MAI PREFACE

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>