Crucea – poate fi interpretată ca vestea unei învieri

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: One comment

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de vineri 3 aprilie 2015

“Forma compactă a cubului a făcut din el un simbol al stabilității, dar și o geometrie a limitei, a închiderii, a închisorii. Dacă el se deschide și se dezvoltă însă în cruce, asistăm la un fel de eliberare. Da, de aceea nu trebuie să vedem în cruce numai un instrument al suferinței și al morții; ea este totodată un simbol cosmic ce exprimă toate posibilitățile vieții.

Chiar în textul Evangheliilor, moartea lui Iisus este urmată de învierea sa. De ce? Fiindcă o moarte nu este un sfârșit, ea este o etapă necesară ce pregătește o înviere. Desigur, învierea trebuie înțeleasă aici dintr-un punct de vedere simbolic și spiritual, nu dintr-un punct de vedere fizic. Învierea presupune mai întâi moartea, iar ea apare apoi ca un proces de transformare ce se face prin niște etape succesive. Așadar, ea poate fi asimilată unei noi nașteri.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Mindfulness zi de zi – oriunde vrei sa mergi, acolo esti deja
Nimeni nu vrea sa fie o marioneta
Ghinionul adus de vineri 13
A vindeca vindecătorul
Omraam Mikhael Aivanhov – Iubire, înţelepciune şi adevăr (Gura, urechile şi ochii)

One comment to Crucea – poate fi interpretată ca vestea unei învieri

  • tau teodor  says:

    DE AICI SCOALA SUFERINTEI CA PRIORITATE,IN LOC DE SCOALA IUBIRII;DE CE SA-L SCOLIM,CA AR PUTEA FI MAI TREZIT DECAT MINE,SI-MI IA PAINEA CEA DE TOATE ZILELE DE LA GURA!?

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>