Corpul omenesc – un text compus din literele date de cele patru elemente

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: 3 comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Un corp omenesc este comparabil cu un text compus în atelierele unui tipograf. În epoca în care se mai foloseau încă literele de plumb, acestea erau aranjate în diferite casete, iar tipograful le lua pentru a forma niște cuvinte, niște fraze…și iată un roman, niște poezii. Iar textele astfel compuse erau apoi reproduse în sute sau mii de exemplare.

În mod analog, un corp omenesc este o carte alcătuită din niște „litere”, adică niște particule ce provin din cele patru elemente, din toate regnurile naturii. În funcție de gradul său de evoluție, sufletul care îl locuiește face din acest corp o carte minunată sau mediocră, sau de-a dreptul proastă care, peste tot pe unde trece, lasă niște amprente, niște urme, ca o mulțime de exemplare din sine însuși. Apoi, literele acestei cărți se separă într-o zi și se reîntorc în pământ, în apă, în aer și în foc de unde au venit. Din corp nu mai rămâne nimic. Sufletul care îl locuia era însă viu, și el pleacă să scrie alte texte în alte regiuni ale spațiului. Numim moarte descompunerea unui text compus mai înainte și care va fi recompus din nou mai târziu. A vorbi despre moarte este așadar numai o convenție, și de câte ori deja, fiecare dintre noi nu a trăit această trecere!”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 6 iulie

Recomandam urmatoarele articole:
Corpurile spirituale – să le hrănim prin niște elemente captate în regiunile superioare
Corpul fizic – este ușor de satisfăcut. Să ascultăm mai ales cererile sufletului și ale spiritului
Celulele corpului nostru – o mulțime de mici suflete inteligente
Viața psihică – ne modelează corpul fizic
Calul și călărețul – legăturile dintre corpul fizic și viața psihică

3 comments to Corpul omenesc – un text compus din literele date de cele patru elemente

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>