Corpul fizic – poate deveni un templu

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Iisus a spus: „Voi sunteți templu al lui Dumnezeu.” Da, o ființă umană care a știut să-și întărească voința, să-și purifice inima, să-și lumineze intelectul, să-și lărgească sufletul și să-și sfințească spiritul, o asemenea ființă a devenit un adevărat templu, chiar însuși corpul ei fizic este un templu, și ea îl poate invita pe Domnul să locuiască în ea.

Din nefericire, cei mai mulți oameni nu au grijă deloc de templul lor, ei îl distrug fără încetare, folosindu-l pentru a-și satisface instinctele și căutând toate plăcerile:corpul nu mai este atunci un templu, el devine un staul, un grajd. Ca în Templul din Ierusalim unde vânzătorii au adus tot felul de animale și păsări pe care le vindeau, și nimeni nu se indigna, toți credeau că este ceva normal. Dar Iisus a luat niște sfori și a făcut un bici, alungându-i pe toți și spunând: „Luați acestea de aici. Nu faceți casa Tatălui Meu casă de negustorie.”
Așadar, să nu îi imitați pe vânzătorii din Templu, să nu faceți din corpul vostru un bârlog de animale; altminteri, nu Domnul va veni să îl locuiască, ci niște entității inferioare, niște nepoftiți cărora le plac mult murdăriile și se hrănesc cu materii impure.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 4 martie

Recomandam urmatoarele articole:

Corpul nostru fizic – este pentru spiritul nostru ceea ce universul este pentru spiritul Domnului
Corpul fizic – analogie cu arborele care dă numai frunzele, florile și fructele sale
Viața psihică: efectele sale asupra corpului fizic
Nuditatea – pune corpul fizic în legătură cu întreaga natură
Corpul fizic – este ușor de satisfăcut. Să ascultăm mai ales cererile sufletului și ale spiritului

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>