Colectivitatea – noi evoluăm pe măsură ce conștientizăm că facem parte din ea

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 6 august

“De ce le este atât de greu oamenilor să trăiască în societate? Fiindcă ei nu-și acordă suficientă atenție și respect. Dar viața colectivă, așa cum este practicată într-o fraternitate spirituală, constituie pentru membrii săi o ocazie minunată de a se dezvolta și a-și lărgi conștiința. Cel care duce o viață solitară, poate deveni egoist, capricios, nu se află nimeni lângă el pentru a-l determina să-și supravegheze și să-și amelioreze comportamentul. De îndată însă ce începe să aibă de a face cu alții, trebuie făcute niște eforturi… și este dificil!

Semnul de evoluție al unei ființe umane este conștientizarea apartenenței sale la un ansamblu mult mai vast ca ea, la care veghează să nu îi tulbure armonia prin activitatea sa, prin gândurile, sentimentele sale, prin zgomotul său interior. Veți spune: „Cum așa, zgomotul său interior?” Da, orice zgomot este rezultatul unei lipse de armonie, iar zgomotul făcut în interior de oameni cu sentimentele, chinurile, revoltele lor, tulbură atmosfera psihică. Cel care face zgomot nesocotește că-și face și lui rău, pentru că într-o zi acest zgomot va apare în el sub forma unor tulburări psihice și chiar fizice.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Colectivitatea cosmică – ne îmbogățim dacă lucrăm pentru ea
„Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez” a spus Iisus – această lucrare trebuie să fie deopotrivă și a noastră
O conversatie cu Bob Dean! Secrete cosmice dezvaluite!
Pietrele prețioase – să ne inspirăm din transparența lor
Libertatea – Curajul de a fi tu insuti

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>