Arborele – analogiile ce le prezintă cu ființa umană

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de marţi 21 aprilie 2015

“Există între arbore și ființa umană niște analogii interesante de aprofundat.
Să începem cu rădăcinile: ele sunt reprezentate în ea prin stomac, burtă și sex. Omul se înrădăcinează într-adevăr pe pământ prin stomac și intestine pentru a se hrăni, și prin sex pentru a se reproduce.

Trunchiul arborelui este reprezentat prin plămâni și inimă, care comandă sistemele respiratorii și circulatorii. În arbore, de-a lungul trunchiului, curentul ascendent transportă seva brută până la frunze unde ea se transformă, în timp ce curentul descendent transportă seva elaborată ce hrănește arborele. În om, sistemul venos transportă până la plămâni sângele neoxigenat pentru a se purifica, iar sistemul arterial transportă sângele purificat prin întreg organismul pentru a-i păstra vigoarea.
În sfârșit, frunzele, florile și fructele arborelui corespund în om capului care primește energiile cele mai subtile, cele ale soarelui spiritual: spiritul. Cel care trezește spiritul în sine captează energiile divine și devine capabil să dea cele mai bune fructe. ”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Sămânța poartă în ea imaginea arborelui ce a produs-o – asemenea ei, noi purtăm în sine imaginea perfecțiunii Tatălui nostru Celest
Omraam Mikhael Aivanhov – 1963.06.05 – Arborele Vietii (D)
Vocea cunoasterii
Omraam Mikhael Aivanhov – Galvanoplastia spirituala trebuie raspandita
Binah, Hohmah, Kether – regiuni pe care șarpele nu le poate atinge

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>