Agresivitate și sexualitate – stăpânirea lor ne întărește

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Acela care nu ştie să-şi stăpânească furia nesocoteşte faptul că se confruntă cu o forţă ce vine de foarte departe şi vrea să pătrundă în el. Chiar şi pentru o clipă, el îşi închipuie că acest curent puternic îi comunică ceva din puterea sa. Dar este o iluzie, fiindcă curentul este cel puternic, şi nu acela pe care îl străbate. De asemenea, după trecerea acestuia, nefericitul nostru devine atât de slab încât totul tremură în el: maxilarele, picioarele, mâinile.

Discipolul unei Şcoli Iniţiatice a înţeles că, stăpânindu-şi curenții de energie ce izbucnesc în el şi încercând să îi transforme, obţine adevărata putere. La fel se întâmplă şi cu energia sexuală: ne întărim considerabil stăpânind-o. Iată de ce Iniţiaţii, care au învăţat să-şi stăpânească instinctul de agresivitate cât şi instinctul sexual, posedă atâtea energii pentru a gândi, a vorbi, ca să lumineze și să ajute fiinţele.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 24 noiembrie

Recomandam urmatoarele articole:
Forța sexuală – numai un ideal spiritual o poate sublima
Iubire și sexualitate – de la rădăcini, la fructe
Forța sexuală – să nu o obstrucționați, ci să o orientați
Omraam Mikhael Aivanhov – Iubirea si sexualitatea
Un Maestru Spiritual – redeșteaptă în sufletul nostru amintirea unor experiențe trecute

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>