Adevărurile spirituale – să le facem carne și os

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Spiritualitatea este un domeniu atât de vast, atât de bogat, atât de complex, încât după ani de practică, multe persoane nu știu încă cum să se orienteze în ea. Cine le obligă însă să se aventureze printre arcanele cele mai misterioase ale Științei Inițiatice? Să se oprească asupra unor metode foarte simple, alegând de exemplu un gând, un sentiment foarte înălțător. Să îi acorde acestuia întreaga atenție, întreaga lor iubre. Va fi ca o brazdă ce o vor săpa în sufletul lor și, de îndată ce brazda a fost săpată, le va fi mai ușor să progreseze.

Viața spirituală înseamnă să faceți carne și os din învățământul ce îl primiți. Cuvântul „spirit” conținut în adjectivul „spiritual” nu trebuie să folosească ca pretext la tot felul de elucubrații. În expresia „viață spirituală”, cuvântul cel mai important este „viață”. Da, a trăi, adică a concretiza adevărurile divine, dându-le o formă pentru ca ele să existe în voi. Trebuie să fiți asemenea gravorului care dăltuiește niște semne sau o imagine în metal. Acel metal sunteți voi înșivă, iar urmele sunt cuvinte ca „iubire”, „lumină”, „pace”, „bunătate”, ce se vor încrusta într-un final în voi.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 3 august

Recomandam urmatoarele articole:
ADEVĂRATA IUBIRE
ADEVARATA AUTORIATATE A INIMII TALE
Chei și încuietori – înțelepciune, iubire, adevăr: trei chei care deschid intelectul, inima și voința
ADEVARATA PROSPERITATE
A SPUNE ADEVARUL DESPRE EXPERIENTA NOASTRA

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>