Adevărul vieții – poate fi cunoscut numai de spirit

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 26 mai

“Intelectul este o capacitate ce ne permite să cunoaștem lumea fizică și foarte puțin din lumea psihică, dar nu mai mult. El singur nu ne poate dezvălui adevărul vieții.
Să luăm exemplul foarte simplu al unui trandafir. A cunoaște un trandafir nu presupune numai a-i percepe forma, culoarea, parfumul. Un trandafir este deopotrivă o emanație subtilă, o prezență ce nu poate fi sesizată cu ajutorul intelectului.

A cunoaște trandafirul înseamnă a simți tot acest ansamblu de elemente ce fac din el un trandafir și nu altceva. Cu atât mai mult pentru ființa umană: cunoașterea unei ființe umane presupune reușirea, reunirea, sintetizarea tuturor elementele ce o alcătuiesc, de la spirit și până la corpul ei fizic. Atât timp cât nu reușim, nu putem pretinde că o cunoaștem și posedăm adevărul despre ea. Or, adevărul despre o ființă, adevărul definitiv, absolut, despre ea, se găsește în spiritul ei și poate fi cunoscut numai de spirit.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Adevărul – calitățile manifestate de cel care îl posedă
Omraam Mikhael Aivanhov – conferinta din 12.02.1938 – Adevarul ascuns in ochi
Iluminarea: Adevarul despre acest nou “taram promis” al spiritualitatii
Demascarea adevărului
ADEVARUL – Doare sau Elibereaza

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>