Eckhart Tolle – Sfaturi #06

Category: Eckhart Tolle Comments: No comments

Eckhart Tolle

• Numesc corpul durerii, acumularea durerii emoţionale vechi pe care aproape toţi oamenii o poartă în câmpul lor energetic. Este o entitate semiautonomă, compusă din emoţii negative care nu au fost acceptate, sau NU AU FOST LĂSATE SĂ SE DUCĂ, în momentul când au apărut. Aceste emoţii negative lasa un reziduu de durere emoţională, care este stocată în celulele corpului. Mai există şi un corp durere colectiv, conţinând durerea suferită de atâţia oameni de-a lungul istoriei. Corpul durere are un stagiu adormit şi unul activ. Periodic devine activ, şi atunci când se întâmplă asta, el cauta mai multă suferinţă cu care să se hrănească. Dacă nu sunteţi TOTAL PREZENŢI, va fura mintea şi v-o umple cu gânduri negative şi cu experienţe neplăcute ,…cum ar fi drama relaţiilor. Acesta este modul cum se perpetuează pe sine de-a lungul istoriei umane. Un alt mod de a descrie corpul durerii este acesta: ADUNAREA DE NEFERICIRE.

• O cale de a elimna corpul-durerii? Da, realizăm aceasta, prin TĂIEREA LEGĂTURII ÎNTRE CORPUL DURERII ŞI GÂNDIREA NOASTRĂ. Fiecare gând negativ are o frecvenţă similară corpului durerii şi astfel îl hrăneşte. Nu poate fi hrănit de gândurile pozitive! Când corpul durerii nu mai rulează dialogul intern al gândirii noastre compulsive, noi devenim conştienţi de el în mod direct. Simţim emoţia în corp, şi aşa aducem conştientă în el – lumina conştiinţei. Emoţia veche este apoi transformată în conştiinţa liberă în acelaşi mod în care focul transforma totul în el însuşi. Aşa că DEZIDENTIFICAREA – eliberarea de emoţie este A TRĂI NUMAI ÎN PREZENT! Acesta este modul de a opri ciclul constant de RECREARE a unor experienţe dureroase.

• Frica se pare că se afla în spatele majorităţii emoţiilor negative. Cum te poţi elibera de ea? Prin procesul de DEZIDENTIFICARE. Cum se iniţiază el? – Frică apare prin identificarea cu forma, chiar dacă este o posesie materială, corpul psihic, un rol social, o imagine de sine, un gând sau o emoţie, ea apare prin NECONSTIENTIZAREA dimensiunii interioare a conştiinţei nemărginite, fără formă, care este esenţa a ceea ce eşti tu cu adevărat!

• Suntem prinşi de obiectele conştiinţei, inconştienţi de dimensiunea spaţiului interior care numai el este cu adevărat liber. Fiecare gând plin de frica este DESPRE VIITOR, despre ceva ce ar putea să se întâmple. Majoritatea oamenilor sunt familiarizaţi cu ,,filmele mentale” care le produc stres şi anxietate, şi vă ţin treji noaptea, în timp ce corpul vostru sta întins, confortabil, la căldură în pat.

• Dar în momentul CÂND RECUNOŞTI un gând plin de frică, înseamnă că este vorba de activitatea mentală autodistructiva – aşa începi să te dez-identifici de el. Conştientă sau prezenţa ia atunci locul, gândirii compulsive, …imediat. Nu vreau să spun să nu mai gândiţi, ci numai: SĂ NU CONFUNDAŢI GÂNDIREA CU CEEA CE SUNTEŢI VOI CU ADEVĂRAT! Gândirea devine atunci înrădăcinată în conştiinţa nemărginită şi nu mai este autonomă (care se susţine numai pe sine, ceea ce este egoul).

• Fiecare corp durere conţine multă frică, pentru că frica este emoţia negativă cea mai importantă! Cum înlăturăm acest lucru? ÎL RECUNOAŞTEŢI, aşa cum este el: corpul durerii – o acumulare de emoţii vechi. Odată ce l-aţi recunoscut, el nu va mai poate subjuga mintea, şi nici s-o mai hrănească cu gânduri negative sau să vă controleze dialogul vostru intern ca şi ceea ce spuneţi şi faceţi.

• Odată ce corpul durerii a apărut, nu luptaţi cu el sau nu îi rezistaţi. El este parte a ceea ce este,… a momentului acesta cu care este în acord. Aşa că doar îi permiteţi să fie acolo. Atât. Dacă nu îl mai hrăneşti deloc, el îşi pierde energia de atac şi atunci emoţiile negative sunt depăşite.

• Spuneaţi despre dorinţa neîncetată a egoului şi nevoia lui nestăpânită PENTRU MAI MULT. Atunci putem considera că lucrurile necesare cum ar fi – să devenim o persoană mai bună,… putem să le considerăm că dorinţe rele? – Dorinţa de a deveni o persoană mai bună este asemănătoare cu necesitatea de a fi atent la cum mă simt eu cu mine însumi, acum – cum mă văd pe mine, sau cum sunt văzut de ceilalţi. Este vorba de modul în care îţi făureşti imaginea mentală de sine – acesta este aşa cum se spune – egoul. Acest lucru include desigur şi dorinţa de a deveni eliberat sau mai spiritual. Trezirea sau realizarea spirituală este descoperirea faptului că TU NU AI NEVOIE SĂ ADAUGI NIMIC LA TINE ÎNSUŢI PENTRU A DEVENI PLIN. Nu ai nevoie să încerci să devii mai bun, ci DOAR SĂ DAI VOIE, SĂ PERMIŢI că bunătatea care ESTE ÎN TINE, ca parte inseparabilă a fiinţei tale, a ceea ce eşti tu cu adevărat, SĂ IASĂ LA SUPRAFAŢĂ ŞI SĂ SE EXPRIME PE SINE!

• Când oamenii se trezesc la adevăratul lor sine şi la adevăratul scop al vieţii, atunci un nou pământ va fi creat. Cum v-a arăta acest pământ? Nu vreau să speculez despre caracteristicile unui nou pământ, dar oricum va fi,… va fi o manifestare exterioară a noului RAI, care este chiar realitatea interioară a conştiinţei fără margini. Se va ridica atunci o conştiinţă trează care este necondiţionată şi liberă de iluziile egoului. Sugestii de cum va arată noul pământ se găsesc în Biblie, unde se spune, de exemplu că: ,,lupul va sta laolaltă cu mielul…” aceeasta se poate înţelege astfel: noi percepem o realitate exterioară care este o oglindă a conştiinţei umane colective, …iar atunci va fi o schimbare în conştiinţă, care va modifica nu numai modul cum este creată lumea, ci şi întregul nostru mod de a percepe realitatea.

• Pe măsură ce fiinţele umane se trezesc din visul care este – identificarea cu formă – conştiinţa fără limite va începe să creeze forme fără să se mai piardă pe sine în ele. Atunci se realizează esenţă a ceea ce cu adevărat suntem fiecare din noi. Venirea unui nou rai şi a unui nou pământ, prevăzute în vechile cărţi religioase, este o metaforă care spune despre această schimbare fundamentală în conştiinţa oamenilor. Această transformare nu este totuşi o stare viitoare la care trebuie să se ajungă sau în care să crezi.

• UN NOU RAI ŞI UN NOU PĂMÂNT SE RIDICĂ ÎN FIECARE DIN NOI ,…CHIAR ÎN ACEST MOMENT! Aşa că a vă trezi la scopul adevărat al vieţii voastre NU ESTE,… SĂ ÎNCERCAŢI SĂ CĂUTAŢI CEVA DE OBŢINUT ÎN VIITOR ŞI SĂ AŞTEPTAŢI ÎMPLINIREA DE SINE,… ACOLO – ci SĂ VĂ AŞEZAŢI ÎN ACEST MOMENT – ÎN PREZENT – LĂSÂND ASTFEL EGOUL SĂ SE DIZOLVE! Scopul simţirii şi trăirii conştiente a vieţii interioare – este primordial, şi acest scop este SĂ VĂ TREZIŢI ŞI SĂ FIŢI CONŞTIENŢI DE NEMĂRGINIREA CARE SUNTEŢI! Aşa că, …starea aceasta de conştiinţă trează, nelimitată, trebuie să o puneţi în toate lucrurile pe care le faceţi, astfel încât ea SĂ FIE PE PRIMUL LOC,… şi întotdeauna factorul primordial!

• Din vremurile antice termenul trezire a fost folosit ca un fel de metaforă spre transformarea conştiinţei umane. Sunt parabole în Noul Testament care vorbesc de importantă de a fi treaz – conştient, şi cum să faci totul ca să nu cazi la loc, în adormire.

• Cuvântul Buddha vine din sanscrită, unde ,,budh” înseamnă ,, a fi treaz”, aşa că Buddha nu este un nume şi nici o persoană, ci o stare de conştiinţă. Toate acestea arată că oamenii sunt potenţial capabili să trăiască într-o stare de conştiinţă comparabilă cu acea starea de trezire normală, diferită de somn şi visare. Acesta este motivul pentru care unii învăţători spirituali folosesc termenul de ,, halucinaţie împărtăşită” sau ,,hipnotism universal” pentru a descrie existenţa umană obişnuită.

• Puteţi lua orice carte de istorie şi vă sugerez să începeţi să studiaţi sec XX – veţi afla, că o mare parte a istoriei umanităţii, are toate caracteristicile pe care noi le asociem în mod normal cu un coşmar sau o halucinaţie nebună.

• Natura trezirii spirituale nu este înţeleasă, de obicei. Adoptarea credinţelor religioase,…a avea viziuni despre Dumnzeu sau fiinţele celeste, abilitatea de a comunica, de a vindeca, de a prevedea viitorul sau alte puteri paranormale – toate aceste fenomene sunt ceva şi nu pot fi ignorate, dar nici-una din ele nu reprezintă un indicator al trezirii spirituale la o persoană care le experimentează. Se pot întâmpla şi la persoane care nu sunt trezite spiritual şi pot sau nu să însoţească starea de trezire.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>