Eckhart Tolle – Sfaturi #03

Category: Eckhart Tolle Comments: No comments

Eckhart Tolle

• Nu este nimic rău în a face lucruri noi, a iniţia activităţi, a explora trăiri noi, să întâlniţi oameni, să obţineţi cunoaştere şi experienţă, să vă dezvoltaţi abilităţile voastre fizice şi mentale, şi să creeati, orice sunteţi chemaţi să imaginaţi în această lume. Este minunat să creeati şi este loc întotdeauna de mai mult, decât puteţi face voi! Acum întrebarea este: Vă căutaţi pe voi înşivă, în ceea ce faceţi? Încercaţi să adăugaţi mai mult la ceea ce credeţi că sunteţi? Vă străduiţi compulsiv, să ajungeţi la următorul moment,… şi apoi la următorul,… şi iarăşi la următorul, sperând să vă găsiţi sentimentul de completitudine şi împlinire?

• Preţul Fiinţării este cu adevărat important pentru voi! Ceea ce caută de fapt, şinele egotic, la nivelul poveştii personale – acel vreau să fiu special – ascunde faptul că voi nu puteţi fi mai speciali decât sunteţi acum! Nu e vorba de speciali pentru că sunteţi mai mult sau mai puţin afectaţi decât oricine altcineva, ci pentru că puteţi da un sens şi apreciere frumuseţii, şi vieţii din voi!

• Când sunteţi prezenţi în acest moment, voi întrerupeţi continuitatea poveştii voastre – trecutul şi viitorul. Atunci apare inteligenţă adevărată şi bineînţeles iubirea! Singurul mod prin care iubirea poate veni în viaţa voastră nu este prin forma, ci prin spaţiul interior fără margini care este Prezentul. Iubirea nu are formă!

• Folosiţi-vă mereu de aceste lucruri: Fiţi acolo unde sunteţi. Priviţi în jurul vostru – doar priviţi, nu interpretaţi! Priviţi lumină,… formele,…culorile,…texturile. Fiţi conştient de prezenţa liniştită a fiecărui lucru.

• Este o interconexiune între toate fenomenele universului. Budiştii au ştiut asta dintotdeauna, iar fizicienii o confirmă acum. Nimic din ceea ce se întâmplă nu este un eveniment izolat! Cu cât mai mult etichetam ceva, cu atât mai mult îl izolam! Întreaga viaţă devine fragmentata prin gândirea noastră!

• Fii sigur că nu mai ai nici-o rezistenţa în interiorul tău, şi nici-un pic de ură, nici-o negativitate: ,,iubiţi-vă duşmanii”, a spus Iisus, care desigur înseamnă ,,să nu mai aveţi duşmani”! Nu mai judecaţi!

• Faceţi-vă un obicei: monitorizaţi-vă stările voastre mentale, şi emoţiile, prin auto-observare. Sunt în pace în acest moment? Este o întrebare bună pe care puteţi să v-o puneţi frecvent! Sau puteţi să vă întrebaţi: ce se întâmplă în mine ,în această clipă?

• Să atingi adevăratul scop al vieţii!

• Cuvintele sunt doar indicatoare. Ceea ce este comunicat se afla în spatele cuvintelor, dar le putem folosi în direcţia pe care o semnifica, şi asta e folositor.

• Majoritatea oamenilor tratează clipa aceasta ca şi când ar fi un obstacol pe care trebuie să-l înfrângă. Dar pentru că momentul prezent este viaţa însăşi, este o nebunie să trăieşti astfel,… viaţa!

• În starea de conştientă, a face ceva, este o aliniere internă completă la momentul prezent – orice a-ţi face acum. A face,… nu mai este atunci ceva primordial care se deplasează spre o finalitate, ci devine o deschidere care invită conştiinţa fără limite să pătrundă în această lume. A te alinia pe tine însuţi la clipa aceasta de acum, este a te alinia la singurul scop universal – scopul întregului! Care este ţelul lui? Naşterea şi înflorirea conştiinţei fără limite. Atunci întregul te v-a ghida în orice gândeşti şi faci!

• A face lucrurile din starea de conştientă nelimitată, are trei modalităţi, depinzând de circumstanţe şi de natura activităţii. Ele sunt: acceptarea, bucuria şi entuziasmul. Dacă nu este nici acceptare, nici bucurie, sau entuziasm în tot ceea ce faci, eşti în afară alinierii cu scopul universal. Atunci vei creea nefericire, şi suferinţa, într-o formă sau alta. Un mod de a defini egoul este şi acesta: o relaţie nepotrivită cu momentul prezent. Scopul formelor exterioare create de un mod de a face conştient este acela de a permite şi a lăsa conştiinţa fără limite să apară în orice se face!

• Dacă umanitatea este gata pentru o transformare? Da. Am văzut semne care deja se întâmplă. Pentru prima dată sunt mai mulţi oameni treziţi pe planeta noastră. De ce acum? Pentru că dacă nu ar fi o schimbare în conştiinţa umană, acum, ne-am distruge pe noi înşine şi poate şi planeta. Nebunia minţii egotice colective, amplificată de ştiinţă şi tehnologie, aduce repede specia noastră pe marginea prăpastiei. Te transformi sau mori: aceasta este singura noastră şansă, în momentul acesta.

• Transformarea conştiinţei se întâmplă cu adevărat chiar dacă lucrul acesta nu este spus la ştirile de astă seară. Dacă se întâmplă destul de repede? Sunt optimist în legătură cu viitorul omenirii, mult mai mult acum decât atunci când am scris Puterea Prezentului. De fapt din cauza aceasta am şi scris cartea. Atunci nu prea credeam că umanitatea mai poate supravieţui. Acum lucrurile sunt diferite. Văd mult mai multe motive de a fi încrezători.

• Totuşi, aşa cum cred că ştiţi, toate întrebările şi la fel toate răspunsurile sunt făcute din gânduri, dar adevărul a cea ce eşti tu cu adevărat NU este realizat prin gânduri. În cel mai bun caz, gândul poate fi de ajutor pentru cei care încă au nevoie de direcţionare, dar numai prin ABANDONAREA GÂNDIRII se poate revela adevărul pe sine!

• Folosim des fraze că ,,a te alinia cu adevărat vieţii” şi ,,să te aliniezi interior la ceea ce este”. Cum ajungem să fim nealiniaţi cu ceea ce este? – Probabil prin rezistenţă, nepredare de sine în fata momentului prezent!

• Atâta timp cât acel adevăr nu este recunoscut, atunci, apare suferinţă ( care desigur că e o parte a ceea ce este). Cu cât mai repede este recunscut, cu atât mai repede apare o nouă dimensiune: conştientă – prezenţă. Aceasta este trezirea, transformarea, trancederea suferinţei. Aşa că atunci când zic să te aliniezi la viaţa ,vreau să spun alinierea conştientă.

• Nepredarea în fata momentului prezent este în cele din urmă numai ne-recunoasterea că tu eşti deja una cu ceea ce este! Aceasta este iluzia separării (care desigur şi ea îşi are locul adevărat înăuntrul totalităţii). Aşa că noi toţi suntem pe drumul de la inconştienta spre alinierea conştientă la viaţă!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>